Vi har 27 gæster og et medlem online

Iholm

IholmSkatten blev fundet i 1853 og bestod af 475 sølvmønter, sølvbarrer og ringe. Man har dateret, at skatten er lagt ned i jorden i Vikingetiden omkring år 1000. Hvor præcist skatten blev fundet, ved vi ikke.

Iholm har også haft en konge: Iholmkongen, som var en eneboer, der boede i en tanghytte på øen.

I dag ejes øen af familien Wiggers.

Kajakinfo: Markeringen angiver det sted, hvor vi oftest går i land og holder pause. "Strandbredder og andre kyststrækninger mellem daglig lavvandslinie og den sammenhængende landvegetation er åbne for færdsel til fods, kortvarigt ophold og badning. Det er tilladt kortvarigt at have en båd uden motor liggende på strandbredden". Reglerne om færdsel på private strande kan læses på Naturstyrelsens hjemmeside.

Lodsvejen

Lodsvejen med lodsvagthusetLodsvejen med udsigt over  EghavenLodsvejen er opkaldt efter Troense lodseri. Tæt ved Lodsvejen lå i gamle dage Lodskroen, men den blev privatiseret og lukket ca. 1999. I dag er her en lille uspoleret havn med det gamle lodsvagthus og lidt fritidsfiskeri.

Kajakinfo: Her er godt at gå i land med kajakken. Stranden har sandbund, og om sommeren er her borde og bænke.

Lyse Plet

Lyse PletLyse Plet et et bestemt sted i Nørreskoven, hvor aftensolen kan lyse en plet op, fordi der lige her ikke er høje træer, der skygger for solen. Navnet menes at stamme fra, at det var her børn og unge mødtes efter skoletid for at bade. Der var dengang mere sandstrand og også en lys plet ude i vandet, hvor der var rent for tang og sten. På dette tidspunkt tillod godsejeren ikke adgang til stranden ved Valdemar Slot.

Kajakinfo: Det passer nøjagtig med 10 km Troense Kajakklub tur retur og er derfor passende til en aftentur.

Lyse PletLyse Plet

Nørreskoven Havn

Nørreskoven HavnEn lille naturhavn i Nørreskoven, hvor der er mange joller og fiskere. Man kan køre direkte ned til havnen fra Lundby.

Kajakinfo: Her er godt at gå i land og holde pause, fordi udsigten er så smuk. Ror du lidt videre langs kysten mod Vemmenæs, så bemærk indsøen med de mange fugle. Her må du kun opholde dig efter 15. juli pga. yngletiden. Du kan også ro direkte over sundet til Vemmenæs.

Nørreskoven Havn Nørreskoven Havn

Flere artikler...